Lamelgardiner

Lamelgardiner er den eneste type gardin, du kan have trukket helt for uden at lukke alt lyset ude. Dette skyldes, at du kan justere på lamellernes stilling ved at trække i en snor eller kæde. Denne egenskab gør det muligt at skabe det helt rigtige lysindfald i rummet, så det hverken er generende eller for mørkt. På samme tid kan du afskærme for nysgerrige øjne. Endnu en fordel ved lamelgardiner er, at de passer til særligt de store vinduer.

Store vinduespartier er moderne

Store vinduespartier er en arkitektonisk løsning, der sikrer en inspirerende udsigt og enestående lysindfald. Hele pointen ved store vinduespartier vil derfor gå tabt, såfremt man vælger gardiner, der blot afskærmer fuldstændigt for både udsigt og lys.

Anvend i stedet lamelgardiner og oplev den store forskel et enkelt ryk i indstillingen på lamellerne kan gøre. Med lamelgardiner omfavner man således det moderne arkitektoniske design, og frembringer det bedste derfra.

De store vinduespartier afsluttes ofte med en glasdør ud til en terrasse eller lignende. Dette kan besværliggøre søgningen på de rette gardiner, der både skal kunne afskærme lyset samtidig med, at det ikke skal forhindre brugen af døren ud til terrassen.

Ofte vil man være tvunget til at anvende to sæt gardiner, der ikke er afhængige af hinanden. Dette er ikke tilfældet med lamelgardiner. Sørg for at de bliver monteret korrekt, så døren er ved ”slutningen” af gardinerne. På denne måde kan man blot undlade at trække gardinerne helt for, hvorved de ikke spærrer for døren.

lamelgardiner

Sådan måler du op til lamelgardiner

Hvis du selv ønsker at måle op til lamelgardiner, er det vigtigt, du foretager minimum to målinger af henholdsvis bredde og højde. Derudover er der et par faktorer, som spiller ind for at få korrekt opmåling til et lamelgardin:

  • Når du måler bredde, skal du måle der, hvor lamelgardinet skal sidde. Det er vigtigt de to målinger bliver foretaget i toppen og i bunden af vinduet.
  • Ved måling af højde på lamelgardinet, er der samme fremgangsmetode. Mål der hvor gardinet skal sidde.
  • Indsend det højeste og smalleste mål. Så er du sikker på at få et lamelgardin, der dækker hele vinduet, og som kan være i vinduet.
  • Påtænker du at montere lamelgardinet i en karm eller i selve vinduesrammen, skal du fratrække 1 cm fra det smalleste mål.
  • Tag højde for selve monteringen af gardinerne. Monteres de på beslag, skal der være plads til disse. Placeres beslagene over vindueskarmen, skal der tillægges det antal cm ekstra i højden, som der er op til beslagene.

Lamelgardiner hos Andreas Carl – Botex i Sønderborg

Du kan købe lamelgardiner hos Botex i Sønderborg Center Øst, hvor vores dygtige medarbejdere står klar til at vejlede dig. Vi kommer også gerne ud og måler op til lamelgardinerne, hvis du ønsker at være 100% sikker på at få gardiner i de rette mål. Vi rådgiver også gerne i forhold til valg af farve og materiale, så du er sikret den bedste løsning for dig.

Book et besøg af tæppe- og gardinbussen

Så ruller vi ud til dig ganske gratis. Du kan selvfølgelig også bestille via telefon på 74 48 77 77