Om Andreas Carl

Det lange erhverseventyr begyndte på det 50m2 i Kliplev, udvidede i Gråsten og er nu samlet i Sønderborg. Det var i form af en blandet manufaktur, den ny uddannede Andreas Hansen Carl i 1912 åbnede 50m2 butik i Kliplev.

​I dag er butikken vokset til en 12 mand stor specialforretning med en lang række førende varer inden for alle former for gardiner, solafskærminig, markiser, tæpper og gulve samt alt i boligudstyr.

​​Men før andreas Carl ApS på nørrekobbel 9 i Sønderborg blev til det, det er i dag har familie fortagendet udgjort et stykke lokal erhvervshistorie med vækst og stigende specialisering.

​Det var iværksætterens hustru Meta Carl der det hurtigt efter starten måtte springe hjælpende til, da første verdenskrig under tysk herredømme bød Andreas H. Carl at tjene som tysk soldat. Efter krigen forsatte de butikken i lokalerne i Kliplev og i 1955 overtager deres datter Mussi Carl Rasmussen driften af forretningen.

​Alt i boligudstyr

​1976 bliver det hendes søn og svigerdatter, Ib Carl Rasmussen og Kirsten Rasmussen der tager over og samtidig får udvidet undervejs. Således bliver der i perioden fra 1984 til 1991 også deres forretning i Ulsnæs-centeret i Gråsten. Men Ib og Kirsten kunne godt se en ide i at samle forretningerne i områdets største by. I 1991 rykker de derfor til Sønderborg, i 750m2 store lokaler, og efterfølgende i 2005 til de nuværende 1350 m2 på Nørrekobbel, der byder på både gardiner, solafskærmning, markiser, alt i gulve og boligudstyr.

​​​I 1997 udvides også medejerkredesen til at omfatte de to ansatte, Hans Chr. Hansen og Henning Hansen. I 2012 afhænder Ib og Kirsten butikken til Hans Chr. Hansen og Henning Hansen, som dermed tegner virksomheden idag.

Book et besøg af tæppe- og gardinbussen

Så ruller vi ud til dig ganske gratis. Du kan selvfølgelig også bestille via telefon på 74 48 77 77