Trægulve

Trægulve er og bliver toppen af elegance og eksklusivitet indenfor gulve. Den lune fornemmelse af at gå på et trægulv og det varme udtryk kan være med til at skabe balance og hygge i ethvert hjem. Trægulvet er mange danskeres drømmegulv, og det er med god grund. Trægulve findes i mange forskellige udgaver – både massive og ikke massive. Trægulvet er et fantastisk gulv fordi:

  • Det er et varmt gulv
  • Det passer i alle hjem
  • Det findes i mange udgaver
  • Det holder i mange år

Typer af trægulve

Når mange tænker på et trægulv, så har de et bestemt trægulv i tankerne. Men faktisk findes det mange forskellige typer af trægulve. De forskellige typer af trægulve kan fås i forskellige træsorter. Det giver et væld af muligheder, når du skal have nyt gulv. Du kan for eksempel vælge:

  • Parketgulv
  • Sildeparketgulv
  • Plankegulve

Parketgulve

Parketgulvet findes i mange forskellige træsorter. Derfor kan du både få det i lyst træ og mørkt træ. Et parketgulv består af brædder, der er sat sammen af parketstave. Det betyder, at parketgulvet ikke er nær så følsomt overfor temperaturændringer, som de massive brædder er.

Sildeparketgulve

Sildebensparketgulvet er et parketgulv, hvor parketstavene sidder sammen i et sildebensmønster. Et sildebensmønster er et trekantmønster. Det er et elegant gulv, som er manges favorit.

Plankegulve

Plankegulvet er et massivt trægulv. Her ligger der hele planker på gulvet. Det betyder, at du virkelig får lov at få følelsen af trægulv, da du får den fulde oplevelse af træet.

Overfladebehandling af trægulv

Det er de færreste, der vælger et helt råt trægulv. For det første risikerer man at få splinter i fødderne og rive strømper i stykker. For det andet er et helt råt trægulv meget sårbart og modtageligt overfor skidt, snavs og pletter. Derfor vælger de fleste at give trægulvet en form for overfladebehandling. Det kan eksempelvis være:

  • Lak
  • Sæbebehandlet
  • Olieret

Pointen med at overfladebehandle ens trægulv er at beskytte det og mætte det, så det ikke suger skidt og snavs til sig. Det gør det nemmere at vedligeholde og rengøre. De forskellige behandlingsmetoder vil give overfladen et lidt andet look end det ubehandlede træ. Det kan blive blankt eller få et hvidligt skær. Du kan også vælge en behandlingsmetode, som ikke er nær så tydelig.

Der er forskel på, hvor godt de forskellige overfladebehandlinger holder skidt og snavs væk. Et sæbebehandlet trægulv er mere modtageligt overfor skidt og snavs end et olieret eller lakeret trægulv. Det er derfor ikke den mest oplagte overfladebehandling, hvis du har hund.

Rengøring og vedligeholdelse af trægulv

Et trægulv er slidstærkt og kan holde i mange år, hvis det bliver rengjort og vedligeholdt korrekt. Et trægulv kan have godt af særlige rengøringsmidler, som mætter og plejer træet. Med den rigtige pleje, kan du have gavn af dit trægulv i mange år.

Trægulvet kan holde i mange år

Et trægulv er bestemt ikke det billigste gulv, du kan vælge, når du skal have nyt gulv. Til gengæld kan det over mange år plejes og vedligeholdes med de rigtige midler. Derudover kan gulvet slibes ned og overfladebehandles på ny, hvis det er blevet slidt gennem tiden. Det betyder, at selvom et trægulv er en stor investering her og nu, så er prisen ikke så høj over tid.

Køb trægulv hos Andreas Carl – Botex Sønderborg

Hos Andreas Carl – Botex Sønderborg sætter vi en ære i at hjælpe dig med at finde dit drømmegulv. Om du altid har drømt om et trægulv, laminatgulv eller vinylgulv, så er vi de rette til at hjælpe dig med at finde det perfekte gulv til dit hjem. I vores 1350 m2 store butik på Nørrekobbel 9 finder du et stort udvalg af trægulve og professionelt personale, som står klar til at hjælpe dig med din beslutning.

Bestil et gratis besøg af vores gulvbus

Du kan selvfølgelig også få hjælp i dit eget hjem. Det gør du ved blot at bestille et besøg af vores gulvbus. Så kommer der en professionel gulvmand hjem til dig med gulvprøver, som du kan se og mærke, og samtidig hjælper han dig med at måle korrekt op.

Book et besøg af tæppe- og gardinbussen

Så ruller vi ud til dig ganske gratis. Du kan selvfølgelig også bestille via telefon på 74 48 77 77